Tinkturen Happy Bitters – med bittra örter

320,00 kr

Örtfabrikens egen tinktur Happy Bitters (hette tidigare Happy Tummy) – upptäck du med kraften i de bittra örterna!

Denna tinktur är ett kosttillskott med bitterörter. Den innehåller örterna Gullgentiana, Kardborre och Maskros. Bittra örter har använts i alla tider och vi har än idag uråldrig kunskap att luta oss mot, t ex Hildegard av Bingens recept på bitterörter. Örtfabriken har tagit inspiration av dessa gamla traditioner och moderniserat dem.

Våra örtbaserade tinkturer är noga utformade och testade i samarbete med våra odlare. Örtfabrikens svarta flaska skyddar tinkturen längre än andra glas. Du kan läsa om vår flaska i vår blogg. Kanske blir du sugen på att återanvända den till något annat!

Dosering: 10 – 20 droppar max 3 ggr / dag i samband med måltid. Läs mer om dosering här.

Hur ska du ta dina tinkturdroppar?

Droppa Örtfabrikens tinktur i ett glas vatten eller juice, eller ta dem direkt under tungan. Om du vill undvika den lilla mängden alkohol så kan du droppa tinkturen i en kopp kokhett vatten. Till exempel i ditt te. Då avdunstar alkoholen från tinkturen. Läs mer om varför man använder alkohol i tinkturer här.

Ta Happy Bitters i anslutning till måltiden.

Vår tinktur räcker till ca 50 doser.

Happy Bitters innehåller ett fint urval örter där flertalet är odlade eller plockade med omsorg hos vår odlare i Storbritannien. Av örterna nedan är det endast en som är importerad (Bockhornsklövern). De bereder direkt de nyplockade örterna för tinkturen, vilket sker i lokaler i nära anslutning till odlingarna.

Ingredienser:

Etanol 25-45%, Maskrosblad 10ml, Stor kardborrerot 8ml, Maskrosrot 5ml, Bockhornsklöver 5ml, Rölleka 5ml, Läkemalvarot 5ml, Ringblomma 5ml, Krusskräpparot 3ml, Gullgentiana 2ml och Fänkål 2ml.

Mängd: 50 ml

Räcker till ca 50 doser.

Vikt 160 g

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Tinkturen Happy Bitters – med bittra örter”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen