ArcticMed

omega-3
Testa och korrigera till bra Omega-6/Omega-3 balans
    Fettsyra profil test som analyseras i Tyskland på ett av världens ledande laboratorier för fettsyraanalyser  (ensamma i EU med den krävande stadardiseringen DIN ISO 15189 för fettsyraanalyser) 

  "Lyx" Omega-3,-9 olja för dig med extra höga krav på kvalitet och oxidationsskydd


ArcticMed Test

Mäter fettsyraprofil (26 fettsyror, varav 5 transfetter, Omega-6/Omega-3 ratio, HS Omega-3 index, Cellmembranflexibilitet).
 

ArcticMed Omega-3 Premium 

Fiskolja i kombination med utvald laboratorietestad olivolja ger en produkt med samverkande bioaktiva ämnen.
Vi använder enbart naturlig fiskolja (är alltid i triglyceridform), vi använder aldrig högkoncentrat (finns både som etylester och omesterifierad triglycerid) eftersom man med högkoncentrat inte får med sig hela Omega-3 komplexet samt tappar oxidationsmotstånd.
Unik formula med tillsatt laboratorietestad kallpressad extra virgin olivolja som pressas mekaniskt vid första skördeveckan för säsongen, en förutsättning för ett rikligt innehåll av olivoljans mest hälsosamma ämnen.
Rik på polyfenoler från oliver bland annat den av EFSA uppmärksammade antioxidanten hydroxytyrosol (bidrar till skydd mot blodfettsoxidation om olivoljan man intar innehåller minst 5mg hydroxytyrosol eller dess derivat per 20ml olivolja).
Förutom att fiskoljan renas enligt alla myndighetskrav genomför vi ytterligare rening för att minska risken för ftalater (kemiska mjukgörare i plaster) i oljan. Förekomsten av ftalater har ökat i all vildfångad fisk men myndigheterna har ännu inte kunnat enas om vilka gränsvärden som gäller.
Ftalat reningen är dyr men vi har som en av få tillverkare valt att rena vår olja från ftalater så långt det är möjligt.
Denna extra rening sker med ånga och aktivt kol.

 

Viktigt att veta om Omega-3:

– Det behövs mellan 2000-3000mg Omega-3 per dag för att uppnå riktigt gynnsamma nivåer av Omega-3 i kroppen. Motsvarar en matsked ArcticMed Omega-3 Premium.

– Omega-3 härsknar (oxiderar) lätt och kan då skada kroppens celler. Naturlig fiskolja (som alltid är i triglyceridform) har större härskningsmotstånd än koncentrerad fiskolja. Vi använder bara naturlig fiskolja och skyddar mot oxidation med både E-vitamin och polyfenoler från oliver.

– Vitamin-E som antioxidant räcker inte som oxidationsskydd när fiskoljan kommer in i kroppen. ArcticMed använder sig därför även av polyfenoler från kallpressade oliver för förbättrat oxidationsskydd.

– Kapslar kan dölja dålig lukt/smak som annars avslöjar oxiderad (härsknad) olja. Vi säljer inte kapslar

– Kapslar är ofta dubbelt så dyra per gram Omega-3 som flytande fiskolja

– Krillolja är ofta över 10 ggr dyrare per gram Omega-3 än annan fiskolja

– Det behövs en bara 1 matsked ArcticMed/dag men exempelvis 25 krillkapslar/dag för 2500mg Omega-3/dag  

– Kroppen känner ingen skillnad på om Omega-3 kommer från fisk, säl eller krill.

– Det är mängden Omega-3 i cellmembranen som är väsentlig.
 

ArcticMed Omega-3 | Friend of the Sea Certifierad för hållbart fiske

Levereras fraktavgifter inom Sverige och med 100% nöjd kund garanti.

Extra renad fiskolja

Självklart är vår fiskolja certifierad av “Friend of the Sea” och följer alla myndighetskrav för rening från tungmetaller och gifter. Vår fiskolja är unik, den renas nämligen även från ftalater (mjukgörande medel i plaster) – ett ämne som är hormonstörande och cancerogent och dessvärre numera finns i all viltfångad fisk.

Trots att det ännu inte finns några EU-direktiv på rening från ftalater, har ArcticMed sedan 2016 valt att ta kostnaden för denna rening för att erbjuda dig som konsument en ännu bättre Omega-3 fiskolja. Rening från de ohälsosamma ftalaterna sker med hjälp av ånga och aktivt kol. 

Vi använder enbart naturlig fiskolja huvudsakligen från sardin och ansjovis.

Vi använder aldrig högkoncentrat (finns både som etylester och omesterifierad triglycerid) eftersom man med högkoncentrat inte får med sig hela Omega-3 komplexet samt tappar oxidationsmotstånd. Högkoncentrerad Omega-3 har även visat sig öka inflammationsmarkörer i blodet.

Omega-3 härsknar (oxiderar) lätt och kan då skada kroppens celler. Naturlig fiskolja (som alltid är i triglyceridform) har större härskningsmotstånd än koncentrerad fiskolja. Vi använder bara naturlig fiskolja och skyddar mot oxidation med både E-vitamin och polyfenoler från oliver. Vitamin-E som antioxidant räcker inte som oxidationsskydd när fiskoljan kommer in i kroppen, vi använder oss därför även av polyfenoler (hydroxytyrosol och dess derivat) från kallpressade oliver för förbättrat oxidationsskydd.

Unik blandning av högkvalitativ naturlig fiskolja från viltfångad fisk och laboratorietestad olivolja (speciellt uvald för att uppfylla kravet för hälsopåstående om att motverka LDL-kolesterol oxidation).

Du behöver inta mellan 2000-3000mg Omega-3 per dag för att uppnå riktigt gynnsamma nivåer av Omega-3 i kroppen (Omega-3 index över 8).

10ml/dag av ArcticMed Omega-3 ger 2600mg Omega-3.

Extra virgin olivolja – högt naturligt innehåll av Hydroxytyrosol 

ArcticMeds extra virgin olivolja har ett EFSA godkänt hälsopåstående att den motverkar LDL kolesterol oxidation (åderförkalkning). Den laboratorietestade kallpressade extra virgin olivoljan pressas mekaniskt (inom 4 timmar från skörd) vid första skördeveckan för säsongen, en förutsättning för ett rikligt innehåll av olivoljans mest hälsosamma ämnen. Olivoljan är rik på polyfenoler bland annat den av EFSA uppmärksammade antioxidanten hydroxytyrosol (bidrar till skydd mot blodfettsoxidation om olivoljan man intar innehåller minst 5mg hydroxytyrosol eller dess derivat per 20g olivolja).

Olivoljan kommer från höghöjds odlingar (>1000m h.ö.h)

Vi är själva med vid skörden i Spanien, som infaller i månadsskiftet oktober –november. Vi använder endast oliver från de första dagarnas skörd då de innehåller högst halt av polyfenoler och andra bioaktiva ämnen. Därefter sjunker halterna allteftersom dagarna går. Det är alltså av största vikt att vi verkligen ser till att trygga denna produktion i rätt tid. Olivoljan genomgår därefter dubbla labbtester för att säkerställa att den verkligen håller den kvalité och uppfyller de krav som vi har för att den skall kunna användas till vår formula med blandning av fiskolja och olivolja.

Vissa år säljer vi även vår olivolja på separata 500ml flaskor (mycket begränsad upplaga). Endast olivolja som lyckas uppfylla EFSAs krav för hälsopåstående används i vår produktion.

       ArcticMed mäter och korrigerar till bra balans mellan Omega-6 och Omega-3

MISSA INTE NÅGOT

Prenumerera på vårat nyhetsbrev och få exklusiva erbjudanden på din mail.

Vi spammar inte! Läs och godkänn vår integritetspolicy *
Varukorg
Rulla till toppen