Reishi

230,00 kr

Reishi eller Lackticka (Ganoderma lucidum) är en svamp som används flitigt i Asien. Reishis kinesiska namn är Lingzhi eller “immortality mushroom”. Det är ovandelen av den öronformade, rödlätta reishi-svampen som används inom den traditionella kinesiska medicinen. 

Dess habitat är växande främst på plommonträd, men då den är så sällsynt var den under tusentals år endast ämnad för kungligheter i Japan och Kina. Sedan 70-tal går det att odla reishi i större skala och den reishi som säljs idag har odlats fram kommersiellt. 

Örtfabrikens tinktur är gjord på svampkroppen. Många produkter på marknaden är gjorda på svampmycelen, dvs svampens rotsystem. Det finns fördelar med båda produkterna, men traditionellt har det alltid varit svampkroppen som använts. 

Örtfabrikens svarta flaska skyddar tinkturen längre än andra glas. Du kan läsa om vår flaska i vår blogg. Kanske blir du sugen på att återanvända den till något annat!

Örtfabrikens tinkturer är odlade eller hanterade med omsorg hos vår odlare i Storbritannien, Italien och Irland. De bereder direkt de nyplockade örterna för tinkturen, vilket sker i lokaler i nära anslutning till odlingarna.

Vår tinktur är ett kosttillskott. Rekommenderad dos är 10-20 droppar, max 3 gånger per dag. 

Hur ska du ta dina tinkturdroppar?

Droppa Örtfabrikens tinktur i ett glas vatten eller juice, eller ta dem direkt under tungan. Om du vill undvika den lilla mängden alkohol så kan du droppa tinkturen i en kopp kokhett vatten. Till exempel i ditt te. Då avdunstar alkoholen från tinkturen. 

Vår tinktur räcker till ca 50 doser.

Ingredienser:

Etanol 25%, Reishi.

Mängd: 50 ml

Räcker till ca 50 doser

Vikt 160 g

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Reishi”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen