Innehåll: 100% Oraffinerat keltiskt havssalt från Frankrike Keltiskt salt har en grå färg eftersom det innehåller mineraler och mer fukt än raffinerat bordssalt. Förvara saltet i försluten förpackning i rumstemperatur. Eftersom saltet inte innehåller några tillsatser kan det klumpa sig något i fuktig miljö. Det är helt naturligt och påverkar inte på något sätt kvalitén. Rekommenderad användning: Bordssalt, matlagning, saltlösningar som sole-vatten, naturlig vätskeersättning och så vidare. Näringsdeklaration & Mineralanalys Re-fresh Superfoods keltiska salt har genomgått en analys av ett urval av mineraler. Eftersom produkten kommer av naturen, så finns det naturliga variationer på mineralinnehållet. Här redovisas därför ett genomsnittligt värde utifrån den lägsta och högst förekommande mängden. Magnesium 540 mg (144%), kalcium 295 mg (37%), järn 4 mg (29%), mangan 0,55 mg (28%), kalium 170 mg, (8,5%), zink 0,4 mg (4%) % = dagligt referensintag DRI. Näringsdeklaration per 100g: Energi 0 kJ/0 kcal, Fett 0 g, Kolhydrater 0 g, Kostfiber 0 g, Protein 0 g, Salt 89,9 g. Saltet analyseras och laboratorietestas noggrant, för att inte innehålla tungmetaller och nanopartiklar.
Keltiskt havssalt Celtic sea salt Finkornigt 500g
110,00 kr
Keltiskt havssalt (Celtic sea salt) är ett oraffinerat salt som skördas för hand enligt flertusenårig keltisk metod. Ett gott och naturligt salt med hög mineralhalt, utan klumpförebyggande medel. Saltet passar all typ av användning och matlagning. Den traditionella torkningsmetoden ger saltet dess grå färg. Vårt keltiska havssalt kommer från saltets ursprungliga källa; kustområdena kring Guérande i Frankrike. Här började kelterna skörda havssaltet för redan mer än tvåtusen år sedan. Idag utvinns saltet fortfarande för hand, enligt traditionell keltisk metod. Tidvattnet från Keltiska havet för in havsvattnet i stora grunda bassänger, som sedan får avdunsta i solen och vinden. Saltarbetarna, som kallas för Paludier, arbetar under sensommaren med att skrapa upp saltet allt eftersom. När saltet är skördat, mals det grovkorniga mineralsaltet till ett finare oraffinerat strösalt. Det är detta salt som är keltiskt havssalt, ofta även benämnd med sitt engelska namn; Celtic sea salt. Saltet är certifierat av Nature & Progrès, som arbetar för hållbar ekologisk produktion i Frankrike.