Hjärtstilla tinktur

200,00 kr

Hjärtstilla är en mycket omtyckt ört att ta i form av tinktur. Du tar ett par droppar av Hjärtstillan invärtes när du behöver det. Hjärtstillan är som en varm kram och brukar uppskattas av dem som behöver lite “mothering”. På engelska heter den just Motherwort. Vi på Örtfabriken har döpt vår tinktur till Madame Motherwort – för att hon är ståtlig och parant i trädgården och för att man har respekt för henne!

Testa Örtfabrikens Hjärtstilla! Läs gärna vårt blogginlägg om Hjärtstillan för mer inspiration.

Hjärtstilla ska doseras varsamt. Prova dig fram. Förslag på dosering: 3-20 droppar vid behov max 3 ggr/dagen.

Hjärtstilla (Leonurus cardiaca) var förr en vanligt förekommande ört i kryddträdgården, men har försvunnit till viss del. Hjärtstilla kallas även Lejonsvans och på engelska Motherwort. Hjärtstilla tillhör familjen kransblommiga växter.

Våra örtbaserade tinkturer är noga utformade och testade i samarbete med våra odlare. Denna tinktur är gjord på färsk Hjärtstilla, odlad på Irland. Vår odlare bereder örten enligt gammal hantverkstradition. Detta bevarar hjärtstillans naturliga egenskaper. Själva alkoholen är gjord på betor.

Örtfabrikens svarta flaska skyddar tinkturen längre än andra glas. Du kan läsa om vår flaska här nedan på sidan. Kanske blir du sugen på att återanvända den till något annat!

Vatten, Etanol 25%, Hjärtstilla (Leonurus Cardiaca).
2ml innehåller ca 2000mg Hjärtstilla.

Mängd: 50 ml

Räcker till ca 50 doser

  • Enkelt att ta (du kan droppa dropparna direkt i munnen)
  • Lätt att ha med den lilla flaskan i handväskan, på jobbet och på resan
  • Inga konserverings- och fyllnadsmedel (bara ört och lösningsvätska)
  • Flera års hållbarhet (på så sätt bevarar vi växten länge)
  • Ett par droppar räcker (skonsam mot naturen)

Med andra ord ger tinkturer en hållbar livsstil.

Du kan droppa Örtfabrikens Hjärtstilla tinktur i en god kopp te, i din smoothie eller ta dina droppar direkt under tungan.

Om du vill undvika den lilla mängden alkohol så kan du droppa tinkturen i en kopp kokhett vatten. Till exempel i ditt te. Då avdunstar alkoholen från tinkturen.

Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Förvaras oåtkomligt för barn. Använd ej vid graviditet. Överdosera inte den dagliga dosen.

Vikt 100 g
Varukorg
Rulla till toppen