Frossört tinktur

200,00 kr

Frida Frossört är för dig som är särskilt förtjust i Frossörten! Vår tinktur innehåller Frossört (Scutellaria lateriflora) och är en ren naturprodukt för invärtes bruk. Inga tillsatser eller konserveringsämnen.

Använd Frossörtens droppar och ta del av örtens stöd. Skapa din egen ritual ihop med Frossörten. Till exempel tar du 10-20 droppar direkt i munnen eller i en kopp te efter jobbdagens slut, stannar upp en stund och känner sambandet med örten. Här kan du läsa mer och inspireras av Frossörten.

Dosering: Dosera 10-20 droppar/dos. Använd vid behov, dock max tre gånger om dagen.

Frossörten växer på våra breddgrader. Det är en gammal kulturväxt som tyvärr har fallit i glömska. Dess engelska namn är Skullcap och syftar på blommans form. Det ser ut som små hättor som växer på ena sidan av stjälken. Den  passar vår moderna livsstil mycket bra. Testa vår tinktur med frossört!

Våra örtbaserade tinkturer är noga utformade och testade i samarbete med våra odlare. Denna tinktur är gjord på färsk frossört, odlad med hjärtat i Italien. Örtfabrikens svarta flaska skyddar tinkturen längre än andra glas. Du kan läsa om vår flaska i vår blogg. Kanske blir du sugen på att återanvända den till något annat!

Du tar dropparna av Frossört invärtes vid behov. Vår tinktur är ett kosttillskott. Dosera 5-20 droppar/dos. Använd vid behov.

Vatten, Etanol 25%, Frossört (Scutellaria lateriflora).

20 droppar motsvarar ca 2000mg Frossört.

Mängd: 50 ml

Räcker till ca 50 doser

  • Enkelt att ta (du kan droppa dropparna direkt i munnen)
  • Lätt att ha med den lilla flaskan i handväskan, på jobbet och på resan
  • Inga konserverings- och fyllnadsmedel (bara ört och lösningsvätska)
  • Flera års hållbarhet (på så sätt bevarar vi växten länge)
  • Ett par droppar räcker (skonsam mot naturen)

Med andra ord ger tinkturer en hållbar livsstil.

Droppa Örtfabrikens tinktur i ett glas vatten eller juice, eller ta dem direkt under tungan. Om du vill undvika den lilla mängden alkohol så kan du droppa tinkturen i en kopp kokhett vatten. Till exempel i ditt te. Då avdunstar alkoholen från tinkturen. Läs mer om varför man använder alkohol i tinkturer här.

Det finns flera sorters Frossört. Den sort som vi använder mest i vår del av världen är Scutellaria lateriflora. Andra sorter är Scutellaria baicalensis, som är den frossört som används inom traditionell kinesisk medicin.

Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Förvaras oåtkomligt för barn. Använd ej vid graviditet. Överdosera inte den dagliga dosen.

Vikt 100 g

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Frossört tinktur”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen