Användning: Ett proteinrikt benbuljongpulver går att använda i både varm som kall mat. Som allra enklast blandar du benbuljongpulver med hett vatten till en stärkande kopp benbuljong. Du kan även tillföra det i din matlagning, låta det koka med i grytan på spisen eller strö det direkt över din mattallrik. Följer du ett recept så motsvarar en slät matsked ungefär 4 gram pulver. Benbuljongpulver är inte samma sak som den typ av buljong du köper i butik som mestadels består av salt och andra tillsatser. Tips på Benbuljongpulver utan klumpförebyggande medel är svårare att lösa upp i kallt vatten. Några förslag på hur du kan undvika att det klumpar sig. – Vispa ihärdigt, till exempel med en elektrisk lattevisp. – Köra allt i en mixer, till exempel när du gör din smoothie, kaffedrink eller guldmjölk. – Lägg pulvret i en skål, tillför liten mängd vatten och arbeta ihop till en tjock pasta med till exempel en gaffel. Tillsätt mer vatten efterhand. Innehåll Den enda ingrediensen är frystorkat benbuljongpulver. Benbuljongen har kokats på märgben från Svenska gräsbetande kor. Varje batch benbuljong från OmniBroth™ testas noggrant för att inte innehålla tillväxthormoner, antibiotika, bekämpningsmedel, tungmetaller, oönskade bakterier och allergener. Produkten har tillverkats i enlighet med och uppfyller all aktuell relevant EU- och svensk lagstiftning. FörvaringFörvara torrt och svalt utom räckhåll för små barn Näringsdeklaration
Näringsdeklaration per | 100 g |
Energi | 1770kJ/420 kcal |
Fett – varav mättat – varav enkelomättat – varav fleromättat |
2 g 0,8 g 0,9 g 0 g |
Kolhydrater | 0 g |
Kostfiber | 0 g |
Protein | 95 g |
Salt (ej tillsatt) | 2 g |